Image default
Politika

Hadházy lemondásra szólította fel az MSZP-s politikusokat

Az Ügyészség honlapján a múlt héten jelent meg egy közlemény, ami szerint házkutatást tartottak a Zuglói Önkormányzat épületében és meggyanúsították Horváth Csaba polgármestert, valamint egy “volt zuglói politikust”. Mostanra sejthető, kik ezek a személyek – őket arra kéri az egykori Fideszes és LMP-s, jelenleg a Momentumba készülő politikus, hogy adják vissza a listás helyeiket.

A Magyar Nemzet néven megjelenő lap folytatja a szivárogtatást, újabb ellenzéki politikust hozott hírbe. Az információ forrása ismét Fuzik Zsolt, a SYS IT Kft. körül működő, milliárdos számlagyár központi figurája, aki a jelek szerint bármit bevallott, csak szabadlábra kerülhessen. Polt Péter és az ügyészség pedig lelkesen szivárogtat. Végtelenül károsnak tartom ezt az eljárást, hogy a kormánylapban csepegtetnek egyes információkat, amivel a Fidesz kampányát segíti. Láttunk már ilyet, 2010-ben, az úgynevezett BKV-ügyben is ez történt, az egyik gyanúsított vallomására építettek politikai kampányt. – kezdi bejegyzését Hadházy Ákos a közösségi oldalán.

A politikus megjegyzi, hogy a SYS IT körüli botrány összeér a jelenlegi kormánypártokkal, a zuglói Fidesz-MSZP koalíció működése pedig már 2019-ben napvilágot látott.

Beszélnünk kell ugyanakkor egyes ellenzéki politikusok szerepéről – hiszen mi pont ebben vagyunk mások, mint a Fidesz, hogy őszintén tudunk beszélni ilyen kényes témákról is. Például arról, Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke miért találkozott egy padon üldögélve Fuzikkal, akiről tudnia kellett, hogy benne volt annak idején a BKV-ügyben? Sokat segítene, ha erre megfelelő magyarázatot tudna adni. Mind Molnár képviselő úrra, mind Horváth polgármester úrra igaz, hogy azzal tennék a legjobbat az összefogásnak és a kormányváltás ügyének, ha lemondanának a listás helyükről, nem terhelve ezzel az üggyel az egész politikai közösséget. – írja Hadázy, majd hozzáteszi, hogy ez a lépés azért is lenne fontos, mert így megmutathatnák, hogy az ellenzéki összefogás más, mint a mostani kormánypárt.

Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook oldala

Ajánlott cikkek

Jön a rendkívüli parlamenti nap

admin

Több ezren tüntettek Pécsen

sivalkodo

Ha most lenne az előválasztás, Jakab lenne a győztes miniszterelnök-jelölt

budailanyok
Betöltés....