Image default
Belföld

Orbán Viktor: csak írásbeli érettségi lesz

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban adott interjút, amiben elmondta, májusra a hétmillió beoltott is lehet az országban, ha lesz elég regisztrált. Oltóanyag viszont van, mert korábban jól döntöttek.

A Miniszterelnök szerint béke akkor lesz, ha az oltásszám eléri a megfelelő szintet, ehhez azonban olyan személyek kellenek, akik be akarják maguknak adni az oltásokat. Szerinte május közepére elérhetjük a 6 millió oltottat, május harmadik hetére pedig a 7 milliót is – feltéve, ha ennyien regisztrálni fognak. Elmondta, a második adag vakcina beadásának logisztikája sokkal nagyobb kihívást jelent, mint az első adag beadatása.

Orbán Viktor az EB kapcsán elmondta, hogy az esemény idejére, aki szeretne, a védettséget igazoló kártyával részt fog tudni venni a sportrendezvényen.

Annak kapcsán, hogy a német Bajorországba is rendeltek az orosz vakcinából, csak annyit fűzött hozzá, hogy az EU hasonlóan járt el, mint a migráció ügyében. Szerinte Magyarország időben cselekedett és helyesen tette, hogy nemzeti vakcinabeszerzés keretében rendelt oltóanyagokat.

Az érettségik kapcsán elmondta, hogy bár készen állnak az oktatás újranyitására, de az érettségi és az azzal járó szünet miatt a középiskolákat csak május 10-én nyitják meg. Az érettségi viszont az egy évvel korábbihoz hasonlóan május elején csak írásban, a szóbeli vizsgák elmaradásával lesz.

Ajánlott cikkek

Megszűnt a politikai korrupció, avagy itt az újabb híradó paródia

admin

Nem buli a suli

admin

Ilyen nincs! Ma kérdezni lehet a Miniszterelnöktől!

admin
Betöltés....