Image default
Belföld

Ismét szakad az ellenzék?

Közös Európa néven újabb ellenzéki csoport alakult, akik ezúttal az Európai Parlamenti választásokat célozzák meg. Tagjaik között Párbeszédes, egykori LMP-s és független képviselők találhatóak.

De mi az igazán meglepő?

Hadházy Ákos nemrég jelentette be, hogy Márky Zay Péterrel új mozgalmat indítanak Mindenki Magyarországa Mozgalom névvel. A Közös Európa nevet viselő csoportosulásban olyan tagok tűnnek fel, mint a Márki Zay mozgalomból ismert Hadházy Ákos, Bod Péter Ákos vagy éppen Róna Péter.

Kérdés az itt felsorolt tagok miért nem a Mindenki Magyarországa Mozgalom indították el az Európai Uniós kampányukat, vagy hogy jelen csoportosulás esetleg más ellenzéki pártok döntési kényszerét próbálja kikényszeríteni? Jelen mondatból akár ez is következhet:

Elkerülhetetlennek tartjuk ezért, hogy az ellenzéki erők megfontolják a lehető legszélesebb körű, és lehető legszorosabb együttműködés megteremtését az EP-választásra. 

Az itt látható listából még nem derül ki egyértelműen, kik szerepelnek majd az EP listán, és hogy Márki Zay Pétert miért hagyták ki a felsorolásból több Mindenki Magyarországa Mozgalom taggal együtt.

 

 Kép: Hadházy Ákos facebook oldala

 

Ajánlott cikkek

Kövér ki akarja tiltani Demeter Mártát

admin

Határozatképtelenség miatt bezárták az ülést

admin

Szombaton bejelenthetik az országos sztrájkot a szakszervezetek

admin
Betöltés....