Image default
Belföld

A DK és az MSZP szavazói is Tarlóst támogathatják

A mai napon a hvg.hu által nyilvánosságra került a Závecz Research legfrissebb kutatása, mely kizárólag Budapestet vizsgálta és hogy kit támogatnának leginkább ha most lenne a főpolgármester-választás.

Abban az esetben, ha minden jelentősebb támogatottságú jelölt elindul (bocsi Sermer Ádám), akkor az eredmény az alábbiak szerint alakulna:

  • Tarlós István (Fidesz) : 44%
  • Karácsony Gergely (Párbeszéd) : 27%
  • Horváth Csaba (MSzP) : 11%
  • Puzsér Róbert (Független) : 7%
  • Bizonytalan/nem tudja: 11%

Azonban az érdekesség nem ebből fakad, hanem az 1000 fős kutatás során azt is megvizsgálták, mi történik, ha Tarlós csak egy jelölttel áll szemben.

Ebből egyértelműen kiderül, ha Karácsony Gerely nem indul, akkor például Puzsér esetében a Demokratikus Koalíció és az MSZP, de talán még a Párbeszéd választói is inkább Tarlósra szavaznának, mert az összefogás, mint jelszó valójában egyáltalán nem is fontos nekik, csak addig amig az érdekük úgy tartja.Az összefogás hazugsága ennek a kutatásnak a legnagyobb érdekessége. Az ellenzéki szavazók valójában nem akarják Tarlóst leváltani, ha nem úgy alakul minden, ahogy ők akarják. Éppen ezért is maradhatnak abba a rabszolgatörvény elleni tüntetések és ezért lufi az összellenzéki EP lista is, mert ez a show is csak addig volt érdekes, amíg politikai tőkét lehetett belőle kovácsolni.

 

 Forrás: Závecz Research
Adatfelvétel időpontja: 2019. január 11-16.
Adatfelvétel módszere: telefonos közvélemény-kutatás
Megkérdezettek száma: 1000 fő, a
 főváros 18 év fölötti lakosságát képviselik

 

 

Ajánlott cikkek

Ismét nő a minimálbér összege is

admin

V. Naszály Márta és a valóság

admin

Döntöttek Magyarország EU-s támogatásának ügyében is

admin
Betöltés....