Image default
Belföld Politika

Határozatképtelenség miatt bezárták az ülést

A Fidesz nem jelent meg, az ellenzék egy része közös nyilatkozatot olvasott fel. Így telt a mai nap a Parlamentben.

9 óra után megkezdődött a parlamenti ülés, melyen az összes ellenzéki párt részt vett. A Fidesz és a KDNP a házelnöknek előzetesen jelezte, hogy távol marad az üléstől. Ennek megfelelően csak a napirend előtti felszólalások hangoztak el.

A Párbeszéd, a DK és az MSZP képviselői egyszerre egy közös nyilatkozatot olvastak fel, mely többek között a tüntetők által is megfogalmazott 5 pontot tartalmazta.

Az ülés a határozatképességi szavazás után zárult le, nagyjából az ülés kezdetét követő 20 perccel. Ezt követően valamennyi képviselő és a Momentum néhány tagja sajtótájékoztatót tartott a főbejárat lépcsőjén (képünkön). Itt többek között Gyurcsány Ferenc (DK)elmondta, hogy az ellenállás most kezdődik igazán, mely a 2006-os események tükrében érdekes megjegyzés. Szél Bernadett (független) pedig kiemelte, Kövér László a mai napon betiltotta a vendégek beléptetésének lehetőségét, így a Momentum elnökségi tagjait, és az érdeklődő állampolgárokat sem lehetett beléptetni, pedig az Országház minden adófizető polgáré.

A sajtótájékoztatón még felszólal még Szabó Tímea (Párbeszéd), Keresztes-László Lóránt (LMP) és Fekete-Győr András (Momentum) is.

 

Ajánlott cikkek

Kövér ki akarja tiltani Demeter Mártát

admin

Elindítjuk az összefogás barométert

admin

Feladták a szakszervezetek? Leállhat szombaton Budapest

admin
Betöltés....